Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Brexit kan ge fördel till nordisk marknad enligt Savills

Publicerad: 26 mars 2018, 09:57

Storbritanniens utträde ur EU medför möjligheter för den nordiska fastighetsmarknaden då mycket kapital strömmar in på den europeiska marknaden, framförallt från Asien och Mellanöstern. Enligt en ny rapport från Savills, som Dagens industri rapporterar om, tror man att det utländska intresset för investeringar i Sverige och Norden fortsatt är stort.


Ämnen i artikeln:

BrexitSavills

”Här kan man ana en Brexiteffekt och inte bara i Sverige utan hela Norden har blivit mer intressant för institutionellt kapital. Ett stabilt politiskt klimat, god ekonomisk tillväxt och positiv utveckling på hyresmarknaderna lockar,” säger Savills analyschef Peter Wiman i samtal med Di.

Hans prognos är att transaktionsvolymerna landar på 140 miljarder kronor i Sverige under 2018, något lägre än ifjol.

”Det är valår och jag tror att kommunerna blir försiktigare och avvaktar med försäljningar vilket minskar utbudet”, säger Peter Wiman.

De segment som blir mest i ropet är enligt Peter Wimans bedömning bostäder och samhällsfastigheter. Segment som även i övriga Europa börjar bli allt hetare.

Europas största enskilda marknad, London, kan enligt Savills bli lite svalare på grund av Brexit och framtida osäkerhet.

”Den spekulativa nyproduktionen i London avtog ganska snabbt när Brexit var ett faktum. Finansbranschen är osäker och det ligger i farans riktning att tyska banker väljer att flytta vissa funktioner till Frankfurt. Vinnarna blir nog Frankfurt, Paris och Dublin,” säger Peter Wiman.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

BrexitSavills

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.