Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Brandstation blir bostäder

Publicerad: 20 november 2011, 23:00

Brandstation blir bostäder
HSB Produktion och Eskilstuna kommun har skrivit under en avsiktsförklaring, där HSB köper gamla brandstationen i centrala Eskilstuna av kommunen för 2,5 miljoner kronor…


Brandstation blir bostäder

HSB Produktion och Eskilstuna kommun har skrivit under en avsiktsförklaring, där HSB köper gamla brandstationen i centrala Eskilstuna av kommunen för 2,5 miljoner kronor.

Formellt är det tomtmarken som säljs till HSB Produktion och kommunen förbinder sig i sammanhanget att betala en miljon kronor av den kommande rivningskostnaden för den byggnad som tidigare inrymt kommunens brandstation. Fastigheten ligger i hörnet av Drottninggatan och Rademachergatan.

Målsättningen är i dagsläget att ett nytt flerfamiljshus med totalt 70 bostadsrättslägenheter ska byggas på tomten inklusive två butikslokaler mot Rademachergatan. Den nya byggnaden får upp till sju våningar i huskroppens centrala del och i övrigt sex våningar med planerat färdigställande till sommaren 2013. Den totala bruttoarean blir på 9153 kvadratmeter och boarean på 5836 kvadratmeter.

– En fördel är att det redan finns en klar detaljplan. Det här med tidsplanen har vi diskuterat internt och kommit fram till att den borde vara möjlig, konstaterar HSB Sörmlands vd Kjell Landström i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News