Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

boultbee

Publicerad: 13 Februari 2011, 23:00

Obeståndsadvokat ska leda Boultbee i Stockholm Kanske kan handlarna i köpcentrumen i Stockholm se ljusare på framtiden igen. Advokaten Lars Söderqvist som är expert på obeståndfsfrågor utgör den nya formella ledningen för Boultbee (Stockholm) Holding AB i och med att han ersätter den tidigare styrelsen i bolaget…


Obeståndsadvokat ska leda Boultbee i Stockholm

Kanske kan handlarna i köpcentrumen i Stockholm se ljusare på framtiden igen. Advokaten Lars Söderqvist som är expert på obeståndfsfrågor utgör den nya formella ledningen för Boultbee (Stockholm) Holding AB i och med att han ersätter den tidigare styrelsen i bolaget.

De tidigare ägarna Boultbee har ställt sina aktier till förfogande och har inte längre något inflytande över verksamheten. Det faktum att ett bankkonsortium med Royal Bank of Scotland i spetsen löste Boultbee (Stockholm) Holdings finansiella situation förra veckan innebär enligt Lars Söderqvist att det nu finns en plattform för att kunna driva verksamheten vidare.

"Varit brist på dialog"

Det har funnits ett stort missnöje bland bolagets hyresgäster. Ett faktum som Lars Söderqvist är väl medveten om. Han menar att verksamheten kommer att utgå mer ifrån hyresgästernas perspektiv än tidigare.

– Den stora bristen i bolagets verksamhet har varit bristen på dialog med hyresgästerna, och det hoppas jag kunna förändra nu. Inom cirka tre veckor ska jag ha träffat samtliga hyresgäster, säger Lars Söderqvist.

Går att bryta kontrakt

Boultbees förvaltningsbolag EFM kommer enligt Lars Söderqvist att "tillsvidare" fortsätta sköta förvaltningen i köpcentrumen som ägs av Boultbee (Stockholm) Holding. Om det skulle bli aktuellt att bryta kontraktet med EFM ser han inte en sådan åtgärd som något problem.

– Det finns ingen anledning att ha överseende med en förvaltning som inte sköts tillfredsställande. Då får man göra något åt det, säger Lars Söderqvist.

Försiktig optimism inför beskedet

När det gäller framtiden menar Lars Söderqvist att han skulle bli förvånad om inte hyresgästerna skulle uppfatta förändringen som mycket positiv. Reaktionen hos representanter för hyresgästerna andades också försiktig optimism.

– Jag tycker att Lars Söderqvist gör ett seriöst intryck och verkar ha ärliga avsikter. Boultbees ägande har dock varit kantat av många personliga tragedier och det ändrar inte dagens information på. Nu är det helt enkelt upp till bevis och genomföra snabba förändringar så att hyresgästerna får tillbaka hoppet om att kunna driva sin affär istället för att ägna tiden åt en massa tvister. Det är många frågor kvar att reda ut, säger Kjell Hedqvist som är sekreterare i organisationen Centrumsamverkan till Fastighetsnytt.

Organisationen bildades 2010 av företagarföreningar i köpcentrumen Fältöversten, Ringen, Västermalmsgallerian och Skärholmen för att föra diskussioner om vad man ansåg som oskäligt höga hyror med fastighetsägaren Boultbee.

Daniel Bergstrand

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.