Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Bostadstätast i Åre

Publicerad: 21 December 2011, 23:00

Bostadstätast i Åre Storstockholm hade för 20 år sedan flest bostäder sett till antalet invånare. I dag är det i stället kommuner utanför storstadsområdena som har högst bostadstäthet, enligt en ny rapport från Boverket…


Källa: Pressmeddelande Boverket

Bostadstätast i Åre

Storstockholm hade för 20 år sedan flest bostäder sett till antalet invånare. I dag är det i stället kommuner utanför storstadsområdena som har högst bostadstäthet, enligt en ny rapport från Boverket.

En kommuns bostadstäthet mäts i hur många bostäder som finns i förhållande till befolkningens storlek, resultatet anges i antalet bostäder per 100 invånare. Boverket har nu gjort sin årliga undersökning av hur bostadstätheten ser ut i Sverige i en ny rapport: ”Bostadsmarknaderna i Norden och regionalt”.

Rapporten visar att Storstockholm för 20 år sedan hade högst bostadstäthet medan kommuner med mindre än 25 000 invånare hade lägst. Men år 2010 var rollerna ombytta. Bostadstätheten i huvudstadsområdet minskade till 46,8 bostäder per 100 invånare samtidigt som den ökade i de minsta kommunerna till 48,6. Årsskiftet 2010/2011 hade Åre kommun Sveriges högsta bostadstäthet med 75,8 lägenheter per 100 invånare. Lägst var i det i Öckerö där motsvarande siffra var 36,9.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.