Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Bostadssatsningar i Huddinge

Publicerad: 17 Januari 2011, 23:00

Bostadssatsningar i Huddinge Under den närmaste femårsperioden beräknas över 3 000 bostäder färdigställas i Huddinge kommun, i genomsnitt cirka 600 bostäder per år…


Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

Bostadssatsningar i Huddinge

Under den närmaste femårsperioden beräknas över 3 000 bostäder färdigställas i Huddinge kommun, i genomsnitt cirka 600 bostäder per år.

I måndagens kommunfullmäktigesammanträde fattades beslut om projektplan för samhällsbyggnadsprojekt 2011-2013. Sammanlagt finns ungefär 4 500 bostäder med i planen, varav 540 i helt nya projekt.

– Det märks tydligt att bostadsbyggandet har kommit igång efter finanskrisen och en rad nya bostadsprojekt är på gång i Huddinge, och det känns bra att det sker i balans med utbyggnaden av infrastruktur och kommunal service som förskolor och skolor. Det enda orosmolnet jag ser gäller kommunikationerna. Det är viktigt att de stora infrastrukturinvesteringarna som Södertörnsleden, Förbifart Stockholm och Spårväg Syd verkligen kommer igång, säger Tomas Hansson. (KD), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Bland de nya bostadsprojekten finns bland annat bostäder på den gamla bensinstationstomten vid Segeltorps centrum och nya bostäder i anslutning till livsmedelsbutiken vid Kvarnbergsplan, som också ska byggas ut.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.