Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Bostadsplaner i Uppsala

Publicerad: 6 December 2011, 23:00

Bostadsplaner i Uppsala Uppsala expanderar och det gamla industriområdet Kungsängen omedelbart söder om stadscentrum på östra sidan av Fyrisån är snabbt på väg att omvandlas till ett centralt bostadsområde…


Bostadsplaner i Uppsala

Uppsala expanderar och det gamla industriområdet Kungsängen omedelbart söder om stadscentrum på östra sidan av Fyrisån är snabbt på väg att omvandlas till ett centralt bostadsområde.

Nyligen fick ytterligare fyra nya bostadskvarter i stadsdelen Kungsängen klartecken av Uppsala kommuns byggnadsnämnd. Byggnadsnämnden gör dock klart att man vill se mer variation i utformningen av de nya fastigheternas fasader, eftersom nästan alla nya bostadsfastigheter i stadsdelen hittills fått putsade fasader i gråa nyanser.

Nu kräver därför byggnadsnämnden mer varierade färgsättningar och fasadmaterial för kommande nybyggen i området.

Den nya byggplanen för Kungsängen innebär cirka 750 nya lägenheter, varav merparten förmodligen blir bostadsrätter, motsvarande ett beräknat befolkningstillskott på cirka 1500 personer. De nya husen får fem-sju våningar med ett åttavåningshus som enda undantag.

En ny allmän park på cirka 4700 kvadratmeter ingår också i planen, berättar Uppsala Nya Tidning.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.