Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Bostadsbrist kan få unga att avstå jobb

Publicerad: 31 Oktober 2011, 23:00

Bostadsbrist kan få unga att avstå jobb Enligt en undersökning från försäkringsbolaget If så uppger tolv procent av 18 – 29-åringarna att de har avstått jobb eller studieplats de senast tre åren på grund av bostadsbrist…


Källa: Pressmeddelande if

Bostadsbrist kan få unga att avstå jobb

Enligt en undersökning från försäkringsbolaget If så uppger tolv procent av 18 – 29-åringarna att de har avstått jobb eller studieplats de senast tre åren på grund av bostadsbrist.

– Undersökningen visar att bostadsbristen har blivit ett samhällsproblem. Tusentals ungdomar tvingas varje år ge upp sin dröm om arbete eller studier på grund av bostadsbrist. Det kan bara kallas för ett gigantiskt resursslöseri, säger Daniel Claesson, pressansvarig på If.

Undersökningen:

”Har du någon gång under de senaste tre åren, undvikit att söka eller tacka ja, till ett arbete eller en studieplats på grund av risk för bostadsbrist på den orten?” Andel Ja-svar.

18 – 29 år 12 %

30 – 44 år 4 %

45 – 60 år 4 %

Undersökningen gjordes bland 3 554 svarande av YouGov på uppdrag av If i september 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.