Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Bostadsbolaget startar kameraövervakning

Publicerad: 31 Oktober 2010, 23:00

Bostadsbolaget startar kameraövervakning Efter önskemål från de boende i området har Bostadsbolaget sökt och fått tillstånd av Länsstyrelsen till övervakning av utsatta områden vid parkeringar och miljöhus i Norra Biskopsgården…


Källa: Pressmeddelande Bostadsbolaget

Bostadsbolaget startar kameraövervakning

Efter önskemål från de boende i området har Bostadsbolaget sökt och fått tillstånd av Länsstyrelsen till övervakning av utsatta områden vid parkeringar och miljöhus i Norra Biskopsgården.

Bostadsbolagets område i Norra Biskopsgården omfattar omkring 1200 lägenheter på Dimvädersgatan och Godvädersgatan. Under det senaste året har sju av Bostadsbolagets miljöhus utsatts för bränder, fyra har brunnit ner helt, och 75 fordon har brunnit. Bostadsbolaget strävar efter att alla bostadsområden ska kunna erbjuda säkra och trygga miljöer.

– Tyvärr har det inte varit tillräckligt här i Norra Biskopsgården. Därför kommer vi nu – på våra hyresgästers uttryckliga önskan – att pröva kameraövervakning som en extraordinär åtgärd för att skapa lugn och trygghet i området, säger Elisabet Sandberg-S, distriktschef på Bostadsbolaget.

Övervakningen har som enda syfte att förhindra brott. Det är endast tre personer inom Bostadsbolaget som har tillgång till bildmaterialet. Skulle brott misstänkas eller inträffa överlämnas materialet omedelbart till polis. Övervakning sker också i realtid från en larmcentral i Ludvika, som larmar polis om brott misstänks.

Fakta kameraövervakning Norra Biskopsgården:• Övervakningen bygger på brottsprevention

• Tillståndet gäller 6 fasta samt 9 rörliga kameror

• Bildupptagning sker kl 18.00 – 06.00

• Garage, parkeringsytor samt fasader runt miljöhusen övervakas.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.