Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag16.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Bostadsbolaget inviger nytt boendekoncept

Publicerad: 5 September 2010, 22:00

Bostadsbolaget inviger nytt boendekoncept I dag invigs ett nytt livsstilsboende i Göteborg, Next Step Living, utvecklat av Bostadsbolaget i Göteborg och företaget Next Step Group. Konceptet innebär en kombination av moderna hyreslägenheter med utrymmen som ger möjlighet till gemenskap, aktiviteter och upplevelser…


Källa: pressmeddelande Bostadsbolaget

Bostadsbolaget inviger nytt boendekoncept

I dag invigs ett nytt livsstilsboende i Göteborg, Next Step Living, utvecklat av Bostadsbolaget i Göteborg och företaget Next Step Group. Konceptet innebär en kombination av moderna hyreslägenheter med utrymmen som ger möjlighet till gemenskap, aktiviteter och upplevelser.

Huset Majviken på Karl Johansgatan i Majorna i Göteborg ingår sedan tidigare i Bostadsbolagets bestånd och omfattar drygt 300 lägenheter. De boende tillfrågades våren 2009 om sitt intresse för en omvandling till ett Next Step Living-hus, efter förhandling med Hyresgästföreningen.

I huset i Majviken finns bland annat lobby, bibliotek och ett så kallat multirum för olika aktiviteter. Next Step-värden är en nyckelperson inom boendekonceptet. Värdens jobb är att lära känna de som bor i huset och vara lyhörd för deras förslag och idéer – men också att själv vara initiativtagare till aktiviteter och hjälpa till med beställningar av tilläggstjänster.

– Vad jag vet är vi det enda företag i landet som kan erbjuda ett så genomarbetat boendekoncept i hyresrättens form och i den här omfattningen. Och att bo i hyresrätt är enkelt och bekvämt – man behöver inte binda något kapital i boendet. Skötsel och underhåll ingår i hyran, säger Bertil Rignäs, vd på Bostadsbolaget.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.