Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Börsen värderar Catena högst

Publicerad: 5 april 2013, 12:34

Nasdaq OMX

De börsnoterade fastighetsbolagen är högt värderade av aktiemarknaden sett till deras substansvärde.


Ämnen i artikeln:

OMX

En sammanställning av de börsnoterade fastighetsbolagens P/B-tal som rådgivningsföretaget Pangea Property Partners har gjort visar att av de 15 bolagen är Catena det bolag som marknaden värderar högst i förhållande till det egna substansvärdet medan Sagax värderas lägst. Sagax P/B-tal kan dock påverkas av bolagets emission av B-aktier som kommer att börsnoteras den 8 april. Noterbart är även att utöver Catena är Corem och Fast Partner nästan i en klass för sig när det gäller högt värderade bolag.

P/B står för price-to-book och är helt enkelt kvoten av bolagens marknadsvärde (price)  och deras bokförda substansvärde (book). Ett P/B-tal som är högre än 1 innebär som sagt att marknadsvärdet överstiger substansvärdet medan ett P/B-tal lägre än 1 innebär att marknadsvärdet understiger substansvärdet. Rent teoretiskt innebär det att det skulle vara lönsamt att köpa upp ett bolag med P/B-tal lägre än 1, stycka bolaget och sälja dess tillgångar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

OMX

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.