Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Bopriserna väntas gå ner

Publicerad: 18 Oktober 2011, 22:00

Bopriserna väntas gå ner SBAB Banks boprisprognos tyder på att priserna på bostadsrätter och småhus i Stockholm och Malmö fortsätter att falla under fjärde kvartalet medan de planar ut i Göteborg…


Källa: Pressmeddelande SBAB

Bopriserna väntas gå ner

SBAB Banks boprisprognos tyder på att priserna på bostadsrätter och småhus i Stockholm och Malmö fortsätter att falla under fjärde kvartalet medan de planar ut i Göteborg.

SBAB Banks Mäklarbarometern presenterar en boprisprognos för det kommande kvartalet. I Boprisprognosen har mäklarnas bedömning av prisutvecklingen för bostadsrätter och småhus i form av nettotal översatts till procentuell förändring.

För bostadsrätter och småhus i Stor-Göteborg är prognosen att bostadspriserna är i stort sett oförändrade från tredje till fjärde kvartalet. I Stor-Stockholm är prognosen att priserna på bostadsrätter och småhus faller med cirka 1 procent. För Stor-Malmö är prognosen mer negativ med en nedgång på 1-1,5 procent från tredje till fjärde kvartalet.

– Bostadsrättspriserna i Stor-Stockholm brukar ses som en ledande indikator på bostadsmarknaden. Prognosen om fortsatt fallande bostadsrättspriser i Stor-Stockholm är därför illavarslande, säger Tomas Pousette chefsekonom på SBAB Bank.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.