Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Biltema bygger nya varuhus

Publicerad: 11 December 2011, 23:00

Biltema bygger nya varuhus Biltema kommer inom kort att bygga två nya varuhus i Sörmland. Det handlar om nya etableringar i Eskilstuna och i Katrineholm…


Biltema bygger nya varuhus

Biltema kommer inom kort att bygga två nya varuhus i Sörmland. Det handlar om nya etableringar i Eskilstuna och i Katrineholm.

Först ska dock det sedan en längre tid planerade Biltema-bygget i Eskilstuna komma igång.

Enligt Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, har Biltema köpt en 17000 kvadratmeter stor tomt på Lövåsen-området av Katrineholms kommun för ca 8,5 miljoner kronor.

– Nu börjar det lossna och etablerarna har upptäckt att det är här som nya Östra förbifarten (nya riksväg 55/56) kommer att gå fram. Fler kommer i och med den här presentationen att få upp ögonen för att det är ett strategiskt väldigt bra läge, säger Göran Dahlström i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren.

Lövåsen-området är beläget i östra utkanten av Katrineholm i korsningen mellan riksvägarna 55,56 och 57.

I Eskilstuna har Biltema redan tidigare köpt en tomt av Eskilstuna kommun alldeles norr om motorvägen E20 i anslutning till Årby-rondellen och ICA-Maxis varuhus.

– Varuhusen kommer att komplettera varandra utifrån den marknadstäckning vi planerar för. Däremot blir det knappast några varuhus i de andra Sörmlands-kommunerna, säger Krister Hanevik, Biltemas etableringschef till Eskilstuna-Kuriren.

Krister Hanevik hoppas att bygget i Eskilstuna ska kunna komma igång under 2012 efter att kommunens nya detaljplan för området blir klar. Biltema har också enligt Hanevik ambitionen att kunna starta bygget i Katrineholm under nästa år, förutsatt att detaljplanen blir färdig i tid.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.