Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Bildar gemensamt Life Science-bolag

Publicerad: 25 juni 2015, 12:09

Hemsö och SveaNor bildar ett nytt gemensamt projektutvecklingsbolag, inriktat på Life Science fastigheter. Den potentiella projektvolymen i bolaget uppgår till drygt fyra miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterSveaNor Fastigheter

– Vår avsikt med det nya bolaget är att skapa ett ledande projektutvecklingsbolag inom Life Science. Ambitionen är att bygga lokaler för vård, forskning, utbildning och näringsliv i världsklass säger Steinar Stokke, nuvarande VD i i SveaNor och tillträdande VD i bolaget.

SveaNors pågående projekt kommer att hanteras i bolaget, bland annat byggrätten för Life Sciene vid huvudentrén till Nya Karolinska Sjukhuset, och den planerade byggnationen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicinareberget i Göteborg. Dessutom utvecklas lokaler för ett specialistsjukhus i Haninge.

Hemsö kommer att bli slutlig ägare av de fastigheter som färdigställs inom ramen för verksamheten i det nya bolaget.

– Genom att skapa ett separat projektutvecklingsbolag för Life Science sammanför vi Hemsös kompetens vad gäller att äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter med SveaNors kunskap om projektutveckling inom Life Science, säger Hemsös VD Per Berggren.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemsö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.