Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

begravningsplats på Järvafältet

Publicerad: 9 September 2010, 22:00

Vinnande bidrag för begravningsplats på Järvafältet utsett Den internationella arkitekttävlingen för en ny begravningsplats och ceremonilokal på Järvafältet är avslutad. Vinnarbidraget heter Öarna, ritad av arkitekt Kristine Jensens Tegnestue och arkitekt Poul Ingemann genom Kristine Jensen, Line Krath, Anna Rämert och Poul Ingemann…


Källa: Pressmeddelande Ytterstads- och bostadsbolagsroteln, Stockholms stad

Vinnande bidrag för begravningsplats på Järvafältet utsett

Den internationella arkitekttävlingen för en ny begravningsplats och ceremonilokal på Järvafältet är avslutad. Vinnarbidraget heter Öarna, ritad av arkitekt Kristine Jensens Tegnestue och arkitekt Poul Ingemann genom Kristine Jensen, Line Krath, Anna Rämert och Poul Ingemann.

– Det finns ett stort behov av nya gravplatser i Stockholm och den nya gravplatsen är inte knuten till någon kyrka utan inrymmer stockholmare med olika trosuppfattningar. Begravningsplatsen ska även bli en mötesplats med park och promenadstråk och en god koppling mellan norra och södra sidorna av Järvafältet. Det blir en fantastisk plats för nya möten mellan människor och kommer att kunna skapa identitet och självkänsla för Järvaborna, säger Joakim Larsson (M), ytterstadsborgarråd.

Juryns motivering:"Ett mycket vackert och inkännande gestaltningskoncept som med hjälp av tydliga formelement, men utan stora åthävor, ger platsen karaktär och identitet som begravningsplats. Förslaget bygger vidare på det befintliga kulturlandskapet med stegvisa tillägg på platsens och landskapets villkor. Det finns en stor konstnärlig känslighet i handlaget och en ödmjukhet inför platsen och uppgiften vilket ger förtroende inför fortsatt utveckling av projektet."

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.