Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Balder bygger hotell på höjden i Göteborg

Publicerad: 25 juni 2018, 08:52

Bild: Adore Adore / Erséus Arkitekter.

Ett 33 våningar högt hus vid Järntorget i centrala Göteborg är Balders nästa hotellprojekt. Man har tillsammans med Folkets Hus och Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterPetter StordalenFastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgErik SelinMasthuggskajen

Den 7 juni godkände kommunfullmäktige detaljplanen för Masthuggskajen, där projektet ingår. Den 33 våningar höga byggnaden ska inrymma 453 hotellrum och beräknad byggstart är satt till februari 2019.

– Det känns mycket positivt att tillsammans med Folkets hus och Nordic Choice få vara del av förverkligandet av detta fina projekt. Att projektet sedan är en del av en större plan för området tror jag blir riktigt bra, både för de som bor och verkar i området men också för staden i stort, säger Erik Selin, vd på Balder.

Hotellet kommer att byggas ihop med en befintlig byggnad, som bland annat huserar den anrika biografen Draken.

– Göteborg har en särskild plats i mitt och Nordic Choice Hotels hjärta och jag vet att Draken har en väldigt speciell plats i Göteborgarnas hjärtan. Det är med andra ord upplagt för mycket kärlek och passion när det nya hotellet nu börjar byggas. Det här är ett drömprojekt för mig och jag står redo att vilken dag som helst för att ta första spadtaget, säger Petter A Stordalen, Nordic Choice Hotels grundare.

Den befintliga byggnaden kommer att byggas ihop med en ny huskropp. För samtliga parter i projektet har det varit viktigt att behålla den klassiska biografsalongen Draken men att kombinera stilen från 50-talet med nutiden.

Balder äger idag totalt 48 hotellfastigheter, varav två hotell under uppförande.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.