Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Bäddat för 4-miljarders affär i Stockholm city

Publicerad: 7 juni 2019, 10:49

Rykten på marknaden gör gällande att försäljningen av fastigheten Brädstapeln 16 på Kungsholmen i Stockholm, till vardags kallad Trygg-Hansa-huset, snart är i hamn.


Ämnen i artikeln:

KungsholmenAreimTrygg-HansaNordanö

Det lär inte ha undgått någon att aktiviteten är hög på den svenska transaktionsmarknaden och med Corems försäljning av en logistikportfölj till Blackstone i dagarna togs årets transaktionsvolym upp över 70 miljarder kronor. Trycket är med andra ord stort och mer är att vänta. Ett antal större affärer är i pipeline och en av dem sägs vara av storlek ännu större.

Rykten på marknaden gör nämligen gällande att försäljningen av fastigheten Brädstapeln 16 på Kungsholmen i Stockholm, till vardags kallad Trygg-Hansa-huset, snart är i hamn. Nyheten om att huset låg ute till salu kom i mars och enligt uppgift till Fastighetsnytt lär huset vara sålt innan halvårsskiftet.

Enligt flera personer som Fastighetsnytt varit i kontakt med är det Nordanö som har fått uppdraget att sälja huset som Areim köpte av Trygg-Hansa i januari 2014 till en obekräftad köpeskilling i häradet 2 miljarder kronor.

Areim har utvecklat fastigheten sedan dess, och bland annat tagit fram en byggrätt på taket, samt arbetar för närvarande med att färdigställa handelsytor i ett nytt plan under markyta. Värdet på den 44 000 kvadratmeter stora fastigheten lär således ha ökat en del och enligt uppgifter kan försäljningspriset komma att ligga någonstans norr om 4 miljarder kronor vilket om det stämmer skulle vara ett av de högsta pris som någonsin betalats för en solitär fastighet i Sverige.

Fastighetsnytt har sökt säljrådgivaren Nordanö som inte vill kommentera uppgifterna.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.