Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Avverkning av 47 hektar i Avesta

Publicerad: 6 februari 2018, 13:40

Bild: Avesta Kommun

På uppdrag av Avesta Kommun ska Mellanskog börja avverka mark i Horndals nya industriområde. Det rör sig om nästan hälften av de 109 hektar som Google förvärvade i kommunen under hösten 2017.


På uppdrag av Avesta Kommun ska Mellanskog börja avverka mark i Horndals nya industriområde. Det rör sig om nästan hälften av de 109 hektar som Google förvärvade i kommunen under hösten 2017. I samma veva planeras infartsvägar och vatten samt avloppsanslutningar till området.

– Det här är väldigt positiva besked för Avesta. Det arbete som nu inleds är ett viktigt steg och ökar möjligheterna till ett regelrätt investeringsbeslut i Horndal. Nu när arbetet kommer igång och det tydligt kan ses och märkas vad som händer på siten, framför allt när exempelvis avverkningarna inleds, så blir ju allt så mycket mer konkret, säger kommunstyrelsen ordförande Lars Isacsson (S).

Det här betyder även att arbetet för hela kommunkoncernen intensifieras.

– Ja, nu ökar beredskapen i vårt interna arbete i kommunen. Det handlar bland annat om frågor rörande boende och byggande, om marknadsföring och information samt service och samhällstjänster, säger kommundirektör Anders Friberg.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.