Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Avtal om 100 miljarder

Publicerad: 17 December 2015, 10:43

Det finns stora möjligheter till återupptagen bilproduktion i Trollhättan efter att National Electric Vehicle Sweden (Nevs) tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Panda New Energy Ltd om leverans av 150 000 stycken 9-3 sedan elbilar.


Ämnen i artikeln:

SaabTrollhättanFastighetsmarknaden i Västsverige

Det finns stora möjligheter till återupptagen bilproduktion i Trollhättan efter att National Electric Vehicle Sweden (Nevs) tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Panda New Energy Ltd om leverans av 150 000 stycken 9-3 sedan elbilar.

”Vi är väldigt optimistiska att det snart rullar ut produkter igen uppe på Stallbacka”, sade kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan, Paul Åkerlund, i en intervju i Fastighetsnytt i somras. Med den nya storordern ser det ut som att det också kan bli verklighet. Nevs, som förvärvade tillgångarna i Saabs konkursbo 2012, har också uppgett att det kommer en hel del nyanställningar nästa år.

Enligt ett pressmeddelande från Nevs har bolaget och kinesiska Panda New Energy Co Ltd tecknat ett strategiskt samarbetsavtal där Nevs ska leverera 150 000 elbilar till och med år 2020 samt ytterligare 100 000 elfordon och tjänster från företag närstående Nevs och Nevs ägare. Avtalets totala värde uppgår till 78 miljarder RMB, omkring 100 miljarder kronor.

– Det här är ett strategiskt samarbete för Nevs inte bara när det gäller antalet fordon, utan är också ett viktigt steg i att implementera vår vision och vår nya affärsplan. Vi vill erbjuda våra kunder både hållbara produkter och hållbara mobilitetslösningar, säger Stefan Tilk, vice ordförande Nevs, i pressmeddelandet.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.