Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Även Peab och Skanska i ramavtal

Publicerad: 17 april 2019, 09:22

Henrik Nyström, inköpschef på Specialfastigheter.

Peab och Skanska har tecknat ett ramavtal med Specialfastigheter – ett identiskt avtal som NCC och Serneke har sedan tidigare kommunicerat att man skrivit på. Fördelas uppdragen jämnt mellan aktörerna innebär avtalet cirka 2,5 miljarder kronor per aktör.


Ämnen i artikeln:

SernekeSpecialfastigheterNCCSkanskaPeab

Peab och Skanska har tecknat ett ramavtal med Specialfastigheter – ett identiskt avtal som NCC och Serneke Bygg har sedan tidigare kommunicerat att man skrivit på. 

Avtalet gäller entreprenader större än 100 miljoner kronor, dels inom det befintliga beståndet men också eventuella nya etableringar. De fyra entreprenörerna väntas dela på de entreprenader som Specialfastigheter avropar under avtalstiden som löper i 2 år med chans till 2 + 3 års förlängning.

Fördelas uppdragen jämnt mellan aktörerna innebär avtalet cirka 2,5 miljarder kronor per aktör.

Till Fastighetsnytt säger Henrik Nyström, inköpschef på Specialfastigheter, att ramavtalet är en del av en strategi för att hantera större ny- och ombyggnationer.

– Ett ramavtal är även på gång för tekniska konsulter över hela landet, säger han.

Specialfastigheter äger och förvaltar flera av landets säkraste fastigheter, bland annat anstalter, polisfastigheter, försvarshögkvarter och domstolar.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.