Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Atrium Ljungberg utvecklar 50 000 kvm

Publicerad: 3 februari 2015, 07:58

Visionsbild på Atrium Ljungbergs förslag “Barkarby College/Symbiosis”.

Atrium Ljungberg och Järfälla kommun har tecknat avtal om en byggrätt på 50 000 kvadratmeter. På området ska bolaget utveckla Barkarby College runt kollektivtrafiknoden Barkarby station/Stockholm Väst.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergBarkarbyJärfälla

Atrium Ljungberg och Järfälla kommun har tecknat avtal om en byggrätt på 50 000 kvadratmeter. På området ska bolaget utveckla Barkarby College runt kollektivtrafiknoden Barkarby station/Stockholm Väst.

Under våren 2014 bjöd Järfälla kommun in till en markanvisningstävling för en del av nästa utbyggnadsetapp av Barkarbystaden i nordvästra Stockholm, en byggrätt om cirka 50 000 kvadratmeter. Under hösten 2014 valde Järfälla kommun att gå vidare med Atrium Ljungbergs förslag “Barkarby College/Symbiosis” – ett stadskvarter med lärande, service, kultur och näringsliv.

Samarbetsavtalet mellan Järfälla kommun och Atrium Ljungberg är ett ramavtal som ger Atrium Ljungberg ensamrätten att under tiden fram till 2019 förhandla med Järfälla kommun om förutsättningarna för exploatering, som totalt utgör cirka 50 000 kvadratmeter BTA. Målsättningen är att en första etapp om cirka hälften av den totala byggrätten ska komma igång under 2016 med inflyttning under 2018. Järfälla kommun kommer att förhyra en del av den första etappen för egen lärandeverksamhet.

Barkarby College syftar bland annat till att tillgodose behovet av kunskapsutveckling, kompetensförsörjning och innovationsförmåga.

– Barkarby College ska bli en regional knutpunkt och en samlingspunkt för Barkarbystaden och Järfälla, där lärandemiljöer med främst teknisk och naturvetenskaplig inriktning tillsammans med näringslivsinslag, kultur och service samlas. En plats för högre utbildning där människor vill vara, träffas och utvecklas tillsammans, säger Claes Thunblad kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.