Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Atrium Ljungberg bygger NOD

Publicerad: 29 november 2011, 23:00

Atrium Ljungberg bygger NOD
Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg inleder bygget av NOD i Kista, en mötesplats för lärande och forskning. Den första etappen av kvarteret omfattar cirka 15 000 kvadratmeter…


Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg bygger NOD

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg inleder bygget av NOD i Kista, en mötesplats för lärande och forskning. Den första etappen av kvarteret omfattar cirka 15 000 kvadratmeter.

NOD ska bli en mötesplats för innovation och kreativitet inom informations- och kommunikationsteknologi (ICT). NOD ska attrahera nystartade små- och medelstora ICT-företag i syfte att tillföra nya verksamheter till Kista. Här planeras också för det framtidsvisionära innovationscentret Digital Art Center.

NOD utvecklas och byggs av Atrium Ljungberg i nära samverkan med Stockholms stad, Stockholms universitet och Kista Science City. Den första etappen av kvarteret omfattar cirka 15 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fullt färdigställt kommer NOD att omfatta cirka 25 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta till en investeringskostnad av drygt 700 miljoner kronor. Det nya kvarteret beräknas stå klart 2014.

En av de första hyresgästerna som flyttar in blir Stockholms universitet (SU) som hyr cirka 7100 kvadratmeter på ett tioårigt avtal.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News