Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Återbetalning av överhyror i Herrgården

Publicerad: 8 Februari 2011, 23:00

Återbetalning av överhyror i Herrgården Hyresgästföreningens medlemmar på Ramels väg i Herrgården får dela på totalt cirka 1,5 miljoner kronor i återbetalning av överhyror…


Källa: Pressmeddelande Hyresgästföreningen

Återbetalning av överhyror i Herrgården

Hyresgästföreningens medlemmar på Ramels väg i Herrgården får dela på totalt cirka 1,5 miljoner kronor i återbetalning av överhyror.

Beloppet innefattar en hyressänkning med 5,5 procent för de medlemmarna. Hyressänkningen gäller retroaktivt från och med den 1 oktober 2009. Enligt dom i Svea Hovrätt är hyresvärden Bostads AB Gröningen ålagda att betala tillbaka den del av hyran inklusive ränta som varit för hög sedan 1 oktober 2009.

– Domen är viktig för alla landets hyresgäster. Den visar att det inte är OK att så uppenbart brista i sin förvaltning och sitt underhåll av fastigheter. Det ska inte få löna sig att missköta sitt ansvar som hyresvärd, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.