Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Arkitema och Veidekke utvecklar nytt område i Norge

Publicerad: 19 mars 2019, 14:40

Illustration: Arkitema Architects

Arkitema Architects har i samarbete med bland annat Veidekke vunnit tävlingen om ett omvandlingsprojekt på det tidigare flygplatsområdet Fornebu i Norge. Området, som kallas Oksenøya, omfattar totalt cirka 75 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

NorgeVeidekkeArkitema Architects

Arkitema Architects har i samarbete med bland annat Veidekke vunnit tävlingen om ett omvandlingsprojekt på det tidigare flygplatsområdet Fornebu i Norge. På platsen ska det utvecklas en skola med aktivitetshall, förskola, äldreboende och behandlingscenter. Området, som kallas Oksenøya, omfattar totalt cirka 75 000 kvadratmeter.

Det vinnande förslaget är resultatet av ett samarbete mellan Veidekke, Arkitema Architects, Arkitektgruppen Lille Frøen och Østengen & Bergo Landskapsarkitekter. Lille Frøen ansvarar för utformningen av skolan, Østengen & Bergo ansvarar för landskapet och Arkitema står för de arkitektoniska lösningarna för såväl förskolan som för äldreboendet och behandlingscentret.

– Vi är väldigt stolta över att vi lyckades vinna den här tävlingen. Tillsammans med Veidekke har vi skapat ett högkvalitativt projekt som kommer att skapa ett bostadsområde där många generationer kan samlas, säger Chris Olborg, associated partner och affärsområdeschef på Arkitema Architects.

Byggnaderna kommer täcka runt 36 000 kvadratmeter av området. Det är Bærums kommun som har utsett vinnaren.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.