Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

AP6 värderar ned 1,5 miljarder

Publicerad: 19 september 2011, 22:00

AP6 värderar ned 1,5 miljarder
Sjätte AP-fonden som bland annat äger 50 procent av fastighetsbolaget Norrporten värderar ned portföljen med 1,468 miljarder kronor. Fastighetstillgångarna berörs dock inte…


Källa: Pressmeddelande AP6

AP6 värderar ned 1,5 miljarder

Sjätte AP-fonden som bland annat äger 50 procent av fastighetsbolaget Norrporten värderar ned portföljen med 1,468 miljarder kronor. Fastighetstillgångarna berörs dock inte.

Sjätte AP-fondens styrelse har beslutat att värdera ned portföljen med 1,468 miljarder kronor. Det är resultatet av den genomgång ny styrelse och ny vd gjort av tillgångarna i portföljen. Enligt Sjätte AP-fonden berörs dock inte fastighetstillgångarna av nedvärderingen.

– Genomgången har gjorts då ny styrelse och ny ledning bedömt det nödvändigt att göra en aktuell värdering av tillgångarna i portföljen. Det är viktigt att understryka att nedvärderingar inte innebär realiserade förluster, säger Marianne Dicander Alexandersson, vd Sjätte AP-fonden, i ett pressmeddelande.

Tidigare i somras meddelade styrelsen i Sjätte AP-fonden att man skrev ned värdet av innehavet i TBI AB från 570 miljoner kronor till noll kronor.  Efter den nu avslutade genomgången uppgår den sammanlagda nedvärderingen av portföljen till

2,038 miljarder kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.