Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Andrahandsförmedling ska ge tryggare boende

Publicerad: 8 Augusti 2011, 22:00

Andrahandsförmedling ska ge tryggare boende Stockholms studentkårers centralorganisation lanserar en andrahandsförmedling, Akademisk kvart, riktade till studenter i Stockholmsregionen. Syftet är att bromsa den extrema bostadsbrist som råder bland stadens studerande…


Källa: Pressmeddelande Stockholms studentkårers centralorganisation

Andrahandsförmedling ska ge tryggare boende

Stockholms studentkårers centralorganisation lanserar en andrahandsförmedling, Akademisk kvart, riktade till studenter i Stockholmsregionen. Syftet är att bromsa den extrema bostadsbrist som råder bland stadens studerande.

– Den extrema bostadsbristen för stockholmsstudenterna resulterar i att många behöver ge sig ut på en osäker andrahandsmarknad. Bedrägerier och ockerhyror är därför en realitet för många studenter idag. Genom att öppna upp denna andrahandsförmedling vill vi ge ett säkrare och tryggare alternativ, säger Lina Glans, ordförande för Stockholms studentkårers centralorganisation.

Via akademiskkvart.se kan man lägga upp och svara på annonser gratis men de annonser som läggs upp kommer att granskas innan publicering.

– Stockholm har idag fler nyinflyttade studenter än någonsin. Med Akademisk kvart vill vi bidra till att fler studenter ska få ett boende utan att behöva bli lurade. Samtidigt är Akademisk kvart bara ett komplement. Eftersom bostadsbristen är så stor krävs mer än seriösa andrahandsförmedlingar. I grund och botten handlar det om att nybyggnationen måste komma igång, säger Lina Glans.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.