Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

AMF Fastigheter stuvar om i organisationen

Publicerad: 1 oktober 2015, 15:00

Mats Hederos.

Foto: Sverrir Thór.

AMF Fastigheter kommer vid årsskiftet att implementera en omorganisation som innebär att man går ifrån sin nuvarande segmentinriktade struktur till en geografiskt inriktad struktur.


Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterMats Hederos

AMF Fastigheter kommer vid årsskiftet att implementera en omorganisation som innebär att man går ifrån sin nuvarande segmentinriktade struktur till en geografiskt inriktad struktur. Istället för att dela upp bolaget i affärsområdena handel och kontor kommer verksamheten att delas upp i geografiska affärsområden, innerstaden och övriga Storstockholm. Det berättar vd Mats Hederos i samtal med Fastighetsnytt.

– Vi tvistar på matrisen och skälet till det är att vi vill fokusera på områden snarare än segment, säger han.

De två affärsområdena kommer att kallas Stadsutveckling  & Stockholm City samt Stadsdelar Stor-Stockholm. Det först nämnda av de två kommer att ledas av Karolin Forsling och Stadsdelar Stor-Stockholm kommer att ledas av Magnus Behrenfeldt, som idag är tf affärsområdeschef för kontor. Han kommer därmed att ta klivet upp i AMF Fastigheters ledningsgrupp på permanent basis.

Även bolagets förvaltningsorganisation kommer att påverkas av ändringen och de som arbetar med förvaltning inom kontor respektive handel idag kommer att arbeta med alla segment som omfattas av de nya affärsområdena, oavsett om det är handel eller kontor, bostäder eller hotell.

– Arbetet med Mood och Urban Escape har lärt oss mycket om hur man kan jobba tillsammans inom organisationen. Det här blir alltså ett tvärfunktionellt arbetssätt där fokus ligger på helheten inom området istället för en uppdelning efter funktion, säger Mats Hederos.

Förändringen träder i kraft 1 januari 2016.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterMats Hederos

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News