Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

AMF Fastigheter öppnar tillfälligt konstgalleri på Söder

Publicerad: 3 oktober 2019, 14:05

Stockholsmverken.

Foto: Andreas Jennische

AMF Fastigheters nya kvarter Stockholmsverken på Södermalm fylls med en tillfällig konstutställning i helgen för att ge en extra skjuts till marknadsföringen av kvarteret som en ny kreativ hubb.


AMF Fastigheters nya kvarter Stockholmsverken på Södermalm fylls med en tillfällig konstutställning i helgen för att ge en extra skjuts till marknadsföringen av kvarteret som en ny kreativ hubb.

Satsningen är ett samarbete mellan Monopol, AMF Fastigheter och konstrådgivaren Jonas Kleerup och utställningen är tänkt att ge en extra skjuts till marknadsföringen av kvarteret som en ny kreativ hubb.

Monopol är ett samarbetsprojekt mellan gallerierna Belenius, Johan Berggren Gallery och Elastic Gallery som tillsammans satt ihop en grupputställning.

– AMF Fastigheters vision är att skapa platser där människor vill vara. Kreativitet är centralt i det arbetet och för utvecklingen av Stockholmsverken. Monopols utställning vitaliserar den här delen av kvarteret och gör den tillgänglig för de som bor, arbetar och rör sig här under ett pågående byggprojekt, säger Magnus Behrenfeldt, stadsutvecklingschef AMF Fastigheter, i ett pressmeddelande.

AMF Fastigheters mål med Stockholmsverken är att fylla det gamla industrikvarteret i hörnet av Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan med en typ av stadsliv som innebär kreativa tjänsteföretag i nya kontorslokaler. Sex restauranger kommer även att öppna i kvarteret.

Utställningen Monopol x Stockholmsverken pågår mellan 4–6 oktober.

Bland de utställande konstnärerna finns Cory Arcangel, Öyvind Fahlström, Ulla Wiggen, Timur Si-Qin, Per Kesselmar och ett tiotal till.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.