Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Amasten ger förtur åt lokala studenter

Publicerad: 2 oktober 2019, 06:54

Amasten bygger 80 lägenheter i Sjöbergs centrum, Sollentuna. Planen är att lägenheterna ska stå klara till hösten 2020. Illustration: Amasten

Sollentunabor får förtur när Amasten bygger studentlägenheter i kommunen.


Ämnen i artikeln:

Amasten Fastigheter

Sollentunabor får förtur när Amasten bygger studentlägenheter i kommunen.

I veckan tog Amasten första spadtaget för 80 studentlägenheter i området Sjöbergs centrum i Sollentuna. Samtidigt öppnades bostadskön för de studerande Sollentunabor som var på plats. Nu är kön öppen för samtliga, även om Sollentunabor fortsatt har förtur.

– Vi har haft ett gott samarbete med Sollentuna kommun, genom hela processen. Därför erbjuder vi Sollentunabor förtur i vår bostadskö, berättar Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten Fastighets AB.

Lägenheterna i Sollentuna är en del av projektet 1 000 lägenheter, där Amasten, tillsammans med dotterbolaget Riki Bostad, bygger industriellt med prefabricerade volymer, vilket halverar produktionstiden. Det tar tio månader från färdigt bygglov till inflyttning.

Anders Siljevall

Ämnen i artikeln:

Amasten Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.