Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Allt fler fastigheter till salu

Publicerad: 31 Oktober 2011, 23:00

Allt fler fastigheter till salu Enligt en rapport från CBRE har antalet kommersiella fastigheter som kommer ut på marknaden i Europa har ökat sedan slutet av sommaren…


Källa: Pressmeddelande CBRE

Allt fler fastigheter till salu

Enligt en rapport från CBRE har antalet kommersiella fastigheter som kommer ut på marknaden i Europa har ökat sedan slutet av sommaren.

Allt fler fastigheter läggs ut till försäljning i Europa, trenden är tydligast i Paris och London. Enbart i centrala London ligger kontorsfastigheter till ett värde av 6,5 miljarder pund just nu ute till försäljning, eller förbereds för försäljning, nästan lika mycket som den sammanlagda försäljningen under årets första tre kvartal på 6,8 miljarder pund.

De fastigheter som kommer ut på marknaden representerar hela skalan när det gäller kvalitet och typ av tillgång. Men efterfrågan är starkt polariserad mellan prime-tillgångar och sekundära tillgångar, och denna polarisering förväntas fortsätta under den närmaste tiden. Detta leder till att det finns en säker marknad för prime-fastigheter, men att sekundära fastigheter, där efterfrågan är mycket mer begränsad, måste konkurrera om köparna.

Den totala investeringsaktiviteten för kommersiella fastigheter uppgick till 26,3 miljarder euro i Europa under det tredje kvartalet 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.