Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

AL investerar i solceller

Publicerad: 19 februari 2019, 09:14

Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg har installerat solceller på taken till tre fastigheter i Sickla. Den totala ytan av solceller uppgår till 4500 kvadratmeter och blir därmed den största anläggningen av sitt slag i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSickla

De berörda fastigheterna är Luftverkstaden, Sickla Köpkvarter och Magasinet. Under ett år beräknas anläggningen producera 550 000 kilowattimmar el.

– Det här är en milstolpe i Atrium Ljungbergs hållbarhetsarbete, som vi tror kommer uppskattas av både invånare i Nacka kommun och besökare. Att ta tillvara på den energi som solen ger och producera förnyelsebar el är ett bidrag för att klara de klimatutmaningar som vi står inför, säger Emma Henriksson, chef digital utveckling och hållbarhet på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungbergs huvudkontor ligger i Luftverkstaden och blir med solcellerna på taket helt elneutralt.

– Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och solcellsanläggningen i Sickla kommer att löna sig både ekonomiskt och miljömässigt. Jag är otroligt stolt över att vi kan gå i bräschen för en klimatsatsning på den här nivån, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSickla

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.