Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Akademiska Hus säljer f.d. Mattecentrum

Publicerad: 18 Oktober 2011, 22:00

Akademiska Hus säljer f.d. Mattecentrum Akademiska Hus har tecknat avtal med SGS Studentbostäder om försäljning av f.d. Mattecentrum på Campus Johanneberg i Göteborg. SGS planerar bygga 106 studentbostäder i fastigheten…


Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Akademiska Hus säljer f.d. Mattecentrum

Akademiska Hus har tecknat avtal med SGS Studentbostäder om försäljning av f.d. Mattecentrum på Campus Johanneberg i Göteborg.  SGS planerar bygga 106 studentbostäder i fastigheten.

SGS Studentbostäder köper en tredjedel, motsvarande cirka 4 000 kvadratmeter, av befintligt hus/fastighet som ligger på Gibraltargatan 25, på Chalmers Campus Johanneberg i Göteborg. SGS Studentbostäder planerar dessutom att bygga ytterligare två våningar på byggnaden mot Gibraltargatan. Efter påbyggnaden kommer huset att rymma totalt 6 våningar med en förskola i bottenplan och övriga 5 plan med 93 studentbostäder för en till tre studenter per lägenhet. Därutöver blir det också 13 bostäder till SGS Veckobostäder för korttidsuthyrning.

Byggstart beräknas ske i februari 2012 och inflyttning till höstterminen 2013.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.