Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Akademiska Hus och AF Bostäder

Publicerad: 17 Oktober 2010, 22:00

Akademiska Hus och AF Bostäder planerar studentbostäder i Lund Akademiska Hus och stiftelsen AF Bostäder studerar tillsammans förutsättningarna för att bygga studentbostäder i hörnet Tornavägen/Tunavägen i Lund. Ambitionen är att kunna nyttja tomten till ett boende på campus…


Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Akademiska Hus och AF Bostäder planerar studentbostäder i Lund

Akademiska Hus och stiftelsen AF Bostäder studerar tillsammans förutsättningarna för att bygga studentbostäder i hörnet Tornavägen/Tunavägen i Lund. Ambitionen är att kunna nyttja tomten till ett boende på campus.

Inom tomten finns idag det som en gång var ”Torvlabbet”. Utgångspunkten i den tomtutredning och volymstudie som pågår är att huset ska bevaras till sitt yttre men byggas om till studentbostäder. Övriga byggnader inom området kan komma att rivas.

Utredningen ska ligga till grund för en begäran om detaljplaneändring till Lunds kommun. Stor vikt kommer att läggas vid att föra Lunds tradition vidare med en omsorgsfull, genomarbetad och omväxlande arkitektur för studentbostäderna.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.