Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Akademiska Hus lägger tre miljarder på Albano

Publicerad: 23 maj 2016, 06:39

Bild: Akademiska Hus.

Akademiska Hus investerar 2 990 miljoner kronor i utvecklingen av campus Albano, i närheten av Stockholms Universitet. På området utvecklas dels byggnader för studier, men också 1 000 nya studentbostäder.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusStudentbostäderStockholm

Första spadtaget för området togs i slutet av förra året. Den investering som bolaget nu beslutat om är en delinvestering som omfattar tre byggnader för Stockholms universitet och en byggnad för KTH.

De fyra byggnaderna kommer att bestå av kontors- och undervisningsmiljöer. I byggnaderna kommer också finnas allmän service, däribland caféer och restauranger, och ett för Stockholms universitet och KTH gemensamt undervisningslabb (ett Vetenskapens hus).

Totalt kommer cirka 100 000 kvadratmeter universitetslokaler att byggas och cirka 1 000 studentbostäder.

– En mångfald av verksamheter bidrar till en levande miljö under dygnets alla timmarUtvecklingen av campus Albano grundar sig i en socialekologisk stadsplanering där stor hänsyn tas inte bara till människan utan också till den biologiska mångfalden, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Arkitekter för universitetslokalerna är BSK Arkitekter och Christensen & Co Arkitekter.

Inflyttning är planerad till 2020.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.