Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Akademiska Hus investerar i Uppsala

Publicerad: 28 maj 2019, 11:15

Hus 3 på Campus Polacksbacken. Bild: Akademiska Hus

Akademiska Hus investerar totalt 156 miljoner kronor på att omvandla den gamla kasernbyggnaden Hus 3 på Campus Polacksbacken, i Uppsala. Planen är att utveckla fastigheten till en modern utbildningsmiljö för NTI-Gymnasiet och ProCivitas.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusUppsala

– Vi ser en stark efterfrågan på centralt belägna lokaler för gymnasieutbildningar, särskilt då det i kringområdet växer fram nya bostadsområden. Genom att välkomna AcadeMedia till våra lokaler vill vi bidra till att möjliggöra den befolkningsmässiga expansion som pågår i Uppsala, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

Byggnaden omfattar totalt 7500 kvadratmeter och kommer inhysa två gymnasieskolor ägda av AcadeMedia. Tidigare hyresgäst är Uppsala universitet, som lämnade lokalerna 2017.

– Etableringen i de nya lokalerna och i Uppsala är ett led i AcadeMedias tillväxtstrategi inom gymnasiesegmentet. Vi är väldigt glada för det och för samarbetet med Akademiska Hus, säger Peter Andersson, fastighetsdirektör vid AcadeMedia.

Ombyggnationen planeras att starta i juni 2019 och vara färdigställd till augusti 2020.

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusUppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.