Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

AF Bostäder köper av Akademiska Hus

Publicerad: 18 Augusti 2011, 22:00

AF Bostäder köper av Akademiska Hus Akademiska Hus och stiftelsen AF Bostäder har gjort en överenskommelse som innebär att AF Bostäder köper en tomt i hörnet Tornavägen/Tunavägen i Lund. Avsikten är att bygga studentbostäder på tomten…


Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

AF Bostäder köper av Akademiska Hus

Akademiska Hus och stiftelsen AF Bostäder har gjort en överenskommelse som innebär att AF Bostäder köper en tomt i hörnet Tornavägen/Tunavägen i Lund. Avsikten är att bygga studentbostäder på tomten.

Den aktuella tomten ansluter till korsningen Tornavägen/Tunavägen på dess norra sida och tillhör campusområdet.

AF Bostäders avsikt är att studentbostäder ska byggas på tomten. Enligt tomtutredningar som har gjorts skulle det på tomten kunna skapas i storleksordningen 300 studentbostäder. För att möjliggöra detta behöver detaljplanen ändras. Begäran om detta har under sommaren lämnats in till kommunen. Processen beräknas ta 2-3 år.

– Med sitt strategiska läge kan tomten ses som en port in i universitetsområdet. En utveckling med studentbostäder här stödjer den övergripande campusplan som Akademiska Hus nu tillsammans med Lunds universitet arbetar fram, säger Unni Sollbe, regiondirektör på Akademiska Hus Syd.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.