Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Aberdeen och Standard Life går samman

Publicerad: 7 mars 2017, 13:54

Aberdeen sålde nyligen Tobaksmonopolet 2 till CBRE GI.

Foto: Aberdeen.

Två av Storbritanniens största kapitalförvaltare Standard Life och Aberdeen Asset Management går ihop. På måndagen presenterade de bolagen styrelsernas förslag om sammangående som innebär att Standard Life köper Aberdeen. Tillsammans blir de Europas näst största kapitalförvaltare.


Ämnen i artikeln:

Aberdeen Standard InvestmentsStandard Life

Två av Storbritanniens största kapitalförvaltare Standard Life och Aberdeen Asset Management går ihop. På måndagen presenterade de bolagen styrelsernas förslag om sammangående som innebär att Standard Life köper Aberdeen vars befintliga aktieägare blir ägare till cirka en tredjedel av kapitalet i Standard Life.

De båda bolagen är stora fastighetsägare och i synnerhet Aberdeen har en stor närvaro på den svenska marknaden. Standard Life har via sitt investmentbolag SLI köpt en del fastigheter i Sverige och har en uttalad ambition att växa på den svenska marknaden.

Enligt det förslag som offentliggjorts om sammangåendet får Aberdeens aktieägare 0,757 aktier i Standard Life per aktie i Aberdeen och bolaget värderas därmed till 3,8 miljarder pund, motsvarande 42 miljarder kronor.

Tillsammans blir Standard Life och Aberdeen Europas näst största kapitalförvaltare, efter Swiss Life.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.