Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Abacus byggstartar studentbostäder

Publicerad: 2 juli 2019, 07:02

Den nya byggnaden sedd från bron över Roslagsbana. llustration: Tovatt Architects & Planners

“Vi har inte gått ut med några prognoser för kostnader och värden”, säger Fredrik Arpe, vd på Järntorgets byggintressenter.


Ämnen i artikeln:

JärntorgetAbacus BostadStudentbostäderNorra Djurgårdsstaden

Markanvisningen gavs 2012. Nu, sju år senare, sätts spaden i marken för 131 nya studentbostäder intill Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Det är Abacus, en del av Järntorget Byggintressenter, som nu drar igång bygget av projektet Klarbäret vid Ruddammen intill Norra Djurgårdsstaden.

Bostäderna kommer att ligga alldeles intill det campus som omgärdar Stockholms universitet och bindas ihop med området via en ny gångbro över Roslagsbanan.

Abacus står själva för hela kostnaden av projektet.

– Vi bygger projektet för egen förvaltning så vi har inte gått ut med några prognoser för kostnader och värden, skriver Fredrik Arpe, vd på Järntorget Byggintressenter, i ett mejl till Fastighetsnytt.

Inflyttning är beräknad till våren 2021. Upplåtelseformen är hyresrätt och förmedling av studentbostäderna sker via Stockholms stads bostadsförmedling.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.