Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag05.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

73 000 nya kvadratmeter i Uppsala

Publicerad: 24 mars 2017, 12:41

Illustration: Berndtsson Arkitekturkontor AB.

Uppsala kommun har antagit två nya detaljplaner som innebär 60 000 nya kvadratmeter industri i Librobäck och 13 000 kvadratmeter kontor precis vid stadens resecentrum.


Ämnen i artikeln:

Erik PellingUppsala

Sedan tidigare är det bestämt att kommunen ska skapa 2 000 nya arbetsplatser om året. Veckans beslut är ett led i den processen.

– Uppsala har blivit en attraktiv tillväxtkommun och många företag, både små och stora, vill etablera sig och expandera här. Då måste vi kunna erbjuda mark i attraktiva områden så att fler kan bo och arbeta i vår kommun, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

I Librobäck, Garverigatan, handlar det om hela 60 000 kvadratmeter för industri, kontor och bilservice.

I kvarteret Fjalar handlar det om cirka 13 000 kvadratmeter kontor. I bottenvåningen på Fjalar ska finnas utrymme för butiker och restauranger.

– Fjalar ligger utmärkt till för pendling i och med den nya uppgången till tågspåren mot Strandbokilen. Jag är övertygad om att många företag vill ha kontorslokaler här, säger Erik Pelling.

Detaljplanerna antogs på plan- och byggnadsnämndens möte torsdag 23 mars. När byggandet kan börja är ännu inte klart.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Erik PellingUppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.