Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

110 hyresrätter för unga

Publicerad: 22 september 2011, 22:00

110 hyresrätter för unga
Ett unikt samarbete mellan jagvillhabostad.nu och Stockholms stad ska inom kort ge 110 bostäder för unga vuxna. I nästa vecka antas detaljplanen för projektet i Grimsta och byggstart kan ske redan under hösten 2011…


Källa: Pressmeddelande Stadsbyggnads- och idrottsroteln Stockholms stad, AB Stockholmshem, jagvillhabostad.nu

110 hyresrätter för unga

Ett unikt samarbete mellan jagvillhabostad.nu och Stockholms stad ska inom kort ge 110 bostäder för unga vuxna. I nästa vecka antas detaljplanen för projektet i Grimsta och byggstart kan ske redan under hösten 2011.

– Projektet visar att det är fullt möjligt att bygga bostäder för unga. Bostadsmarknaden behöver den här typen av produktutveckling och vi hoppas att fler byggbolag och kommuner inspireras så att nyproduktionen för unga äntligen kommer igång, säger jagvillhabostad.nus bostadspolitiska samordnade Danielle Zachrisson.

Fakta

Detaljplanen för 110 lägenheter i stadsdelarna Beckomberga och Norra Ängby tas på stadsbyggnadsnämnden den 29 september. Stadsbyggnadskontoret har upprättat planförslaget i samarbete med AB Stockholmshem och organisationen jagvillhabostad.nu. Detaljplanen medger uppförandet av ett punkthus om 15 våningar samt två lamellhus i tre våningar och 8 radhus. Det handlar om hyresrätter som riktar sig till unga bostadssökande. Utgångspunkten är yteffektiva lägenheter till rimliga hyresnivåer för unga. Byggstart beräknas till hösten 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.