lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Wihlborgs bygger Mercedes-Benz-handel i Malmö

Publicerad: 4 september 2019, 04:14

Illustration av Veho Bils anläggning som ska byggas av Wihlborgs Fastigheter. Foto: Wihlborgs

En ny bilanläggning på Stora Bernstorp i utkanten av Malmö ska byggas av Wihlborgs på uppdrag av Nordens största återförsäljare av Mercedes-Benz.

Ämnen i artikeln:

wihlborgsWihlborgs Fastigheter

En ny bilanläggning på Stora Bernstorp i utkanten av Malmö ska byggas av Wihlborgs på uppdrag av Nordens största återförsäljare av Mercedes-Benz.

Det är Veho Bil som skrivit avtal med Wihlborgs Fastigheter om en anläggning för försäljning och service av lastbilar och bussar. Wihlborgs färdigställde 2018 en liknande anläggning till tyska MAN i samma område.
Den nya anläggningen omfattar 2 950 kvadratmeter och byggs på fastigheten Sunnanå 12:54, skriver Wihlborgs i ett pressmeddelande.

15-årigt hyresavtal
Veho Bil kommer att hyra lokalerna tillsammans med 14 600 kvadratmeter tomtyta på ett 15-årigt hyresavtal.

Investeringen uppgår till 87 miljoner kronor och avkastningen beräknas till 7 procent. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och inkluderar också en solcellsanläggning. Entreprenör är Servicekuben och byggstart sker inom kort. Inflyttning planeras till hösten/vintern 2020/2021.

Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs Fastigheter, kommenterar affären i ett pressmeddelande. Hon säger att Stora Bernstorp har ett utmärkt läge för verksamheter som behöver snabb access till de stora transportlederna och att ambitionen är att skapa en så energieffektiv byggnad som möjligt.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev