Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Victoria Park in i finrummet

Publicerad: 9 december 2013, 12:55

Andreas Morfiadakis, CFO, och Peter Strand, VD, vid Victoria Parks notering på huvudlistan.

Foto: Sverrir Thór.

Bostadsbolaget Victoria Park tog på måndagen klivet in i Stockholmsbörsens finrum, det vill säga från First North-marknaden till börsens huvudmarknad. Efter att ha varit noterade på First North sedan 2007 valde bolaget att ta klivet upp och enligt vd Peter Strand gick det fort.


Ämnen i artikeln:

Peter StrandVictoria Park Fastigheter

– Vi tog beslutet efter semestern så vi har avklarat processen på tre månader, säger han i samtal med Fastighetsnytt i samband med noteringen.

Han påpekar dock att det faktum att man varit på First North gjorde processen smidigare då en hel del av de processer och rutiner som ett börsbolag måste implementera redan var på plats. När Fastighetsnytt frågar om det känns som att ta steget från tonåren till att bli vuxen säger han att det är lite grann åt det hållet.

– Det har varit en bra första resa, man har lärt sig en hel del processer och rutiner på First North men för att ta steget fullt ut kändes det som att vi behövde byta lista.

Vad har det då för fördelar att vara noterad på huvudmarknaden? Peter Strand säger att i samband med att bolaget under sommaren tog in nytt eget kapital så bedömde man att intresset från institutionella investerare var stort.

– Ett antal av de institutionella investerarna har ett reglemente som gör att man inte kan placera i ett bolag som är noterat på First North och då kände vi att notering på huvudmarknaden är ett naturligt första steg. Denna notering möjliggör att vi kan få en ökad andel institutionella ägare och att vi därmed kan bredda vår ägarbas. Detta möjliggör därmed för oss att på ett ännu enklare sätt tillförskaffa kapital, säger han.

Fokus framöver kommer att ligga på tillväxt och på Victoria Park har man satt upp det ambitiösa målet att nästan fyrdubbla mängden kvadratmeter under förvaltning från 260 000 till 1 miljon. Enligt Peter Strand handlar det om att få ut de synergier som förvaltning genererar.

– Vi har vårt största bestånd i Linköping i dagsläget och även ett stort i Malmö men jag ser gärna att vårt nästa förvärv har en Stockholmsanknytning.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News