fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Två nya resecentrum

Publicerad: 15 januari 2015, 07:50

Stenpiren

Västtrafik startar bygget av Stenpiren Resecentrum vid Skeppsbron i Göteborg och NCC har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga Strängnäs nya resecentrum.

Ämnen i artikeln:

Älvstranden UtvecklingNCCTrafikverketVästtrafikGöteborgSträngnäs

Resecentrumet Stenpiren är en del i den nya stadsutvecklingen vid Södra Älvstranden. Byggnaden beräknas stå färdig i början av nästa år och ska bli en viktig bytespunkt mellan spårvagn, buss och båt.

– Vi vill att Skeppsbron ska bli en attraktiv plats där man gärna stannar till en stund. Det nya resecentrumet blir en urban och citynära mötesplats och knutpunkt för våra resenärer, säger Andreas Almquist, utvecklingschef på Västtrafik.

NCC har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga Strängnäs nya resecentrum. Uppdraget som är ett samarbetsprojekt med Strängnäs kommun påbörjas vintern/våren 2015 och beräknas vara klart hösten 2017. Det nya resecentret kommer att byggas över det nya dubbelspåret intill Södertäljevägen i Strängnäs. Förutom stationsbyggnad över spåren ingår även parkeringsgarage med 138 platser och ett busstorg. Ordern är värd cirka 209 miljoner kronor.

Nuvarande stationsbyggnad rivs och ersätts av en tillfällig stationsbyggnad som byggs 2015 och ska fungera som vänthall med kiosk under byggtiden.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Västtrafik, NCC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev