Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

TIAA Henderson förvärvar köpcentrum

Publicerad: 6 mars 2015, 07:02

Nova Lund

TIAA Henderson Real Estate (TH Real Estate) förvärvar Nova Lund köpcentrum av Unibail Rodamco för 1 635 miljoner kronor. Investeringen är den första i Norden som görs på uppdrag av TIAA-CREF.


Ämnen i artikeln:

LundTH Real EstateUnibail-Rodamco-Westfield

TIAA Henderson Real Estate (TH Real Estate) förvärvar Nova Lund köpcentrum av Unibail Rodamco för 1 635 miljoner kronor. Investeringen är den första i Norden som görs på uppdrag av TIAA-CREF.

Köpcentrumet omfattar 25 889 kvadratmeter med 1 500 parkeringsplatser. Efter förvärvet av Nova Lund uppgår TH Real Estates nordiska förvaltningsportfölj till fyra köpcentrum, fyra volymhandelsparker och en kontorsfastighet.

– Förvärvet av Nova Lund är ett unikt tillfälle för oss att få tillgång till ett mycket attraktivt och stabilt köpcentrum. Lund med omgivning har bland de starkaste köpkrafterna i Europa parallellt med en växande befolkning i regionen. I kombination med en välbalanserad butiksmix och modegrad kommer köpcentrumet att fortsätta dra fördel av den positiva detaljhandelsutvecklingen i Sverige, säger Johan Åström, Head of Investment, Sverige, TH Real Estate.

– Detta markerar första steget i TIAA-CREF:s beslut att investera i den nordiska regionen, en marknad som identifierats som ett prioriterat investeringsmål inom dess europeiska strategi. Vi föredrar särskilt detaljhandelssektorn där vi förväntar oss en god försäljningstillväxt, driven av en ökad befolkning, stort konsumentförtroende och stabil ekonomi, säger David Turner, Head of TIAA European Investment, TH Real Estate.

TH Real Estates rådgivare i affären har varit Linklaters och PwC. Unibail Rodamcos rådgivare har varit Cushman & Wakefield, Catella och Vinge.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande TH Real Estate

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.