onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Telge Bostäder samarbetar med last mile-aktör – testar kylboxar i trapphus

Publicerad: 11 januari 2023, 08:59

Telge Bostäders fastighet Lampan 28 på Storgatan i Södertälje där en av kylboxarna placerats.

Foto: Marie Prs Edgren och Telge Bostäder

Telge Bostäder lanserar kylboxar i trapphusen för smidiga leveranser av matkassar. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetTelge BostäderSödertälje

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Klicka hem matvaror från snabbköpet och få dem levererade till en kylbox i trapphuset när du är på jobbet. Det konceptet vill Telge Bostäder i Södertälje prova när det allmännyttiga bolaget nu lanserar kylboxar på prov i fem utvalda trapphus i beståndet.

Satsningen sker i samarbete med last mile-aktören Boxxy som utvecklat en kylbox som ska vara energisnål när det inte är någon matkasse i.

Läs också: Last mile-aktören vädjar till branschen: ”Svårt att hitta terminaler nära stan”

– Vi tog fram boxarna för att underlätta vardagen för de boende och göra last mile-leveranser mer hållbara. Det är också viktigt för oss att boxarna är smarta och inte drar el i onödan. När det inte är några matkassar i befinner sig boxen i viloläge och drar i princip ingenting (3 W), säger Gustav Wreile, medgrundare av Boxxy, i en kommentar.

Läs också: Rakettillväxt för last mile-bolag – men även stora förluster: ”En del kommer gå under”

Telge Bostäders projekt med kylboxar i samarbete med Boxxy pågår i ett år och kommer sedan att utvärderas. Adresserna som kommer att få prov-kylboxarna är Wijbacksvägen 1 i Hölö, Tältvägen 25 i Viksängen samt Storgatan 32A, Storgatan 32B och Dalgatan 39 i centrala Södertälje.

–För några år sedan placerade vi ut paketboxar runt om i några av våra områden. Det var uppskattat och därför tycker vi att det är intressant att nu prova leveransboxar för matkassar, säger Helen Kihlman, projektledare för affärsutveckling på Telge Bostäder, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev