Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Sweco satsar på e-handel - lanserar digital plattform

Publicerad: 7 oktober 2021, 12:50

Sweco Sverige lanserar en e-handelsplattform som erbjuder kunder flera av bolagets tjänster. Foto: Anna Thorbjörnsson/Getty Images

Sweco Sverige lanserar nu e-handelsplattformen On Demand där deras kunder kommer kunna beställa ett urval av bolagets tjänster digitalt.

Ämnen i artikeln:

Sweco

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Den nya digitala marknadsplatsen och e-handelsplattformen innehåller i nuläget ett femtiotal av Swecos tjänster, något som successivt kommer utökas. Det rör sig exempelvis om hållbarhetscoachning, innovationsstrategi och geoteknisk fältundersökning. På plattformen publiceras kompletta tjänstebeskrivningar med kostnadsbild och konkreta exempel på kundleveranser.  

– Detta är ett nytt sätt att jobba, som också är oprövat i branschen. Genom en digital marknadsplats blir våra tjänster ännu mer lättillgängliga för företag och samhällsaktörer som på egen hand kan skaffa information och bilda sig en uppfattning om hur vi på Sweco kan bidra till deras och samhällets utveckling, säger Per Vidar Lundberg, Chief Digital Officer på Sweco, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: Sweco: ”Pandemin har påskyndat investeringar inom vår expertis”

Plattformen erbjuder kunder att skicka en förfrågan som sedan besvaras av en konsult inom 48 timmar. Till skillnad från annan e-handel är köpfunktionen på On Demand inte bindande utan kunden får en offert att ta ställning till. Detta för att tjänsterna i plattformen oftast anpassas till kundens specifika behov. 

– Genom denna satsning tar vi ett stort steg mot ökad digitalisering och enkelhet, där Sweco och våra lösningar finns ett knapptryck bort. Oavsett kundtyp och vilka utmaningar som våra kunder står inför, ska det finnas relevanta tjänster. On Demand blir ett nytt och spännande komplement till hur vi traditionellt arbetat med säljprocesser – vi fortsätter förstås att svara på förfrågningar via andra kanaler och delta aktivt i upphandlingar över hela landet, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd på Sweco Sverige, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev