Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Handel

Stort intresse för retail i Europa

Publicerad: 20 November 2014, 13:30

Investeringar i retailfastigheter uppgick till 33 miljarder euro under årets första nio månader, den högsta noteringen sedan 2007 jämfört med samma period. Det uppger CBRE.


Ämnen i artikeln:

CBRE

Det tredje kvartalet uppgick investeringsvolymen till 11,1 miljarder euro, en ökning med 23 procent jämfört med samma period 2013.

Den kraftigaste ökningen sågs i Storbritannien som hade transaktioner för 12,2 miljarder euro inom retail under årets första nio månader. Investeringar i spansk retail var 1,6 miljarder under det tredje kvartalet, den starkaste noteringen sedan 2007.

– Vi har ett bredare spektrum av investerare från fler länder som tittar på retailfastigheter i Europa än till och med före finanskrisen. De flesta investeringar sker på låga lånenivåer men vi ser också att loan to value gradvis ökar. Det är troligt att mängden kapital som söker europeisk retail snart överstiger 2007 års nivåer vilket kommer att ytterligare pressa ner yielderna, säger John Welham, Head of European Retail Investment, CBRE.

Mattias Fröjd

Källa: Pressmeddelande CBRE

Ämnen i artikeln:

CBRE

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.