Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Stordalen satsar på köpcentrum: ”Krävs mer än covid-19 att konkurrera med styrkan i en bra shoppingupplevelse”

Publicerad: 3 juni 2021, 13:51

Petter Stordalen går in som styrelseordförande i det nya bolaget.

Foto: Vidar Ruud

Nystartade Aurora köper fem köpcentrum runtom i Norge för totalt nästan 5 miljarder norska kronor.


Ämnen i artikeln:

CoronavirusetPetter StordalenNorge

Bolagets första affär är också det första steget mot målet att blir Norges ledande köpcentrumägare - med siktet inställt på börsnotering under hösten. Det skriver Estate.

Affären innebär ett förvärv av fyra köpcentrum från Steen och Ström. Man har även skrivit ett så kallat letter of intent avseende ett ytterligare köpcentrum för 1,8 miljarder. Tillsammans innebär affären en prislapp på 4,8 miljarder norska kronor. 

Läs även: Skakig hotellmarknad i Norge: ”Flera projekt har lagts ned”

Bakom bolaget finns sammanlagt 11 investerare, bland annat Petter Stordalen, Lars Løseth, Johan Johannson, Marius Varner, NREP och Eiendomsspar som går in med runt 1,2 miljarder kronor. 

– De som tror att fysiska shoppingupplevelser tillhör det förgångna har fel. Det krävs mer än onlineshopping och Covid-19 att konkurrera med styrkan i bra shoppingupplevelser. Vi har stor tilltro till att köpcentrum med bra läge och bra butiksmix kommer att lyckas under många år framåt, säger Petter Stordalen som blir styrelseordförande i Aurora.

De fyra förvärvade köpcentrumen

Vinterbro Senter i Ås

Amanda Storsenter i Haugesund

Nerstranda i Tromsø

Nordbyen i Larvik

 

Investerarna har gått in med totalt 1377 miljoner kronor via en riktad emission. Ytterligaree 623 miljoner kronor kommer att tas in via en private placement för att finansiera ett specifikt förvärv. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.