torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Steen & Ström: ”Det här är framtiden för köpcentrum”

Publicerad: 27 juli 2022, 08:20

Marie Caniac, vd på Steen och Ström. Foto: Lars Thornblad, Getty Images

Steen & Ström, ägarna till köpcentret Allum, har tecknat en avsiktsförklaring med byggföretaget Skanska för bostäder, kontor, detaljhandel samt vård och hälsa.

Ämnen i artikeln:

SvepetSteen & StrömPartille

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Projektet är speciellt för Steen & Ström eftersom lokalsamhället ska integreras med köpcentret och därigenom skapa en större helhet och ett bättre samspel till förmån för staden.

– Jag tror att det här är framtiden för köpcentrum och ser verkligen fram emot att se resultatet, kommenterar bolagets vd Marie Caniac.

Avtalet kommer att ge förutsättningar till fler butiker, kontor och bostäder vid Kyrktorget i Partille centrum. Målet är att hitta nya och spännande sätt att integrera Allum med resten av staden.

– Vi ser fram emot ett stärkt samarbete där både kommunen, Skanska och vi ska hjälpa till att lyfta Partille och skapa en väldigt speciell stadsdel. Detta är verkligen en ambitiös plan för centrala Partille.

Lars Henriksson, chef för affärsutveckling på Skanska, instämmer. 

– Vi ska nu formalisera vår samverkan för att utveckla centrumet till en hållbar och unik stadsdel med goda kommunikationer och service.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev