lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Slår ihop fyra vakanta lokaler till en jättebutik

Publicerad: 2 mars 2023, 12:11

Carina Erlandsson utsågs till chef för Stenungstorgs Centrum och Mölndal Galleria 2019. Centrumet i Stenungsund ligger precis intill havet och en stor marina.

Foto: Citycon

Citycon fortsätter utveckla och renovera Stenungstorg Centrum med dess biytor. Nu berättar bolaget att man omlokaliserar bland butikerna och gör en rockad där man slår ihop fyra lokaler till en stor som Team Sportia hyr. De två planerade bostadshusen intill centrumet får dock vänta ett tag till.

Ämnen i artikeln:

SvepetCityconStenungsund

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


I och runt centrumet i Bohuslänska Stenungsund planerar Centrumspecialisten Citycon sedan en tid en ny stadskärna med nya bostads- och kontorshus.

I samband med projektet genomför fastighetsägaren Citycon, som förvärvade Steungstorg 2006 av kommunala Stenungsundshem, en stor omlokalisering i butikscentrumet.

– Vi genomför omlokaliseringen för att bland annat skapa plats till nya Team Sportia i fastigheten, säger centrumchefen Carina Erlandsson till Fastighetsnytt.

Läs även: Stor lista: Här är Sveriges 101 största fastighetsbolag

Totalt blir den nya Team Sportia-lokalen cirka 1 000 kvadratmeter, berättar hon.

– Vi slår ihop den före detta Dressmann-lokalen med ytterligare tre lokaler som vi haft som strukturellt vakanta för att kunna skapa ytan. Vi tror detta blir riktigt bra.

Dressmann flyttar i maj in i nya, något större, lokaler då man går från 279 till 294 kvadratmeter.

Stenungsunds centrum består av 65 butiker, restauranger och kaféer på en totalyta om 38 000 kvadratmeter, varav 22 000 kvadratmeter utgörs av butiksyta.

Foto: Citycon

Citycon berättar även att Naturcentrum AB, som bedrivet natur- och viltvård, flyttar till nya lokaler. Företaget hyr cirka 250 kvadratmeter. Även BUP hyr nya lokaler om 700 kvadratmeter.

– Dessa hyresgäster har varit lokaliserade i det huset som vi ska riva. Därför omlokaliserar vi dem för att tomställa detta hus och samtidigt får de nya fräscha lokaler, säger Carina Erlandsson.

De två bostadshus som Citycon planerar kommer inte börja utvecklas inom närtid.

– Vårt fokus just nu är att hitta bra lokaler för våra hyresgäster. Byggandet av bostadshusen är en senare fråga, skriver Veronica Palmgren, utvecklingsdirektör på Citycon, i ett mejl.

Förutom bostadshusen planerar Citycon även för ett hotell inom området.

Under våren renoverar Citycon fasaderna på centrumet och byter ut skärmtaken på delar av fastigheten. Dessutom lägger vi man ny markbeläggning på Hamntorget.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev