onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Skandia satsar på dagligvaruhandeln i Mörby Centrum

Publicerad: 15 juni 2022, 11:30

Hemköp moderniseras och Ica bygger ut i Mörby Centrum i Danderyd.

Mörby Centrums två dagligvarubutiker Hemköp och Ica görs om rejält, detta enligt fastighetsägaren Skandia Fastigheter. När Ica är tillbaka i centrumet 2023 är det till en större nybyggd lokal.

Ämnen i artikeln:

MörbyICASkandia FastigheterDanderyd

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Skandia Fastigheters satsning på shopping i Mörby Centrum bantades redan innan pandemin – till förmån för fler kontorsytor. 

Nu satsar Skandia på mat i Danderydscentrumet norr om Stockholm, det skriver fastighetsutvecklaren i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Trio bildar nytt fastighetsbolag inom dagligvaruhandeln – ska nå 5 miljarder inom fem år 

Dels så får Hemköpbutiken en, som man kallar det, ”supermodernisering” av lokalerna. Under tiden har den Axfoodägda kedjan flyttat in i Icas gamla lokaler på samma plan i varuhuset. Nyinvigning av den totalrenoverade butiken är planerad till oktober. 

”Vid återflytten i oktober i år kommer allt i butiken att vara helt nytt, inklusive sortimentet, som blir nytt. Satsningen är en del i Skandia Fastigheters pågående utveckling av köpcentrumet”, skriver Skandia i pressmeddelandet. 

Läs mer: Hemmaplans nya vd: ”Vi står inför ett vägval” 

Ica flyttade ut ur centrumet för cirka ett år sedan. Hösten 2023 öppnar nya Ica Kvantum Danderyd i Mörby Centrum. Butiken ersätter den tidigare Ica Supermarket och kommer att öppna i utbyggda och moderna lokaler om 3 000 kvadratmeter. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev